Skip to content

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij hebben de antwoorden.

Algemeen
Minderheidsdeelname
Overnameproces
Voorwaarden

Algemeen

We investeren in jouw uitzendbureau in de vorm van een minderheidsdeelname van 5% tot 15%. Jij bent nog steeds de baas, maar wij laten je met onze kennis, kunde en kapitaal verder groeien. Met 300 professionals op het gebied van marketing, hr, software, backoffice, data, legal en management hebben we alles in-house om je uitzendbureau naar een hoger level te tillen. 

Ja. Je neemt sowieso onze backoffice dienstverlening en innovatieve one-stop-shop af, de rest is volledig aan jou. We vinden het belangrijk dat onze dienstverlening perfect aansluit op jouw behoeftes. Wil je meer ondersteund worden op het gebied van marketing, maar minder in sales, dan kan dat. Wel blijft de prijsafspraak hetzelfde en raden wij je aan om gebruik te maken van onze volledige dienstverlening. Zo kunnen we het beste resultaat behalen voor je uitzendbureau. 

We werken in onze dienstverlening samen met software en serviceorganisatie JEX: een van de snelstgroeiende bedrijven binnen de arbeidsmarkt. Met uitgebreide kennis van de uitzendmarkt, een ervaren managementteam, de specialistische (recruitment) marketingmachine en volledige technologische ondersteuning biedt JEX ons alle benodigde support. Kies je voor ons als groeipartner voor jouw uitzendbureau, dan lift je mee op de groei en het succes van JEX.

Onze klanten focussen zich op alle branches die personeel nodig hebben. De doelgroep is dus heel divers.  

Wij hebben de volgende certificeringen en keurmerken:  

  • NEN 4400-1; 
  • SNA-keurmerk; 
  • VCU-gecertificeerd; 
  • NBBU-lid; 

Minderheidsdeelname

Nee, je raakt geen zeggenschap kwijt. Het grootste voordeel van een minderheidsdeelname (5%-15%) is dat jouw uitzendbureau van jou blijft. Jij blijft de baas over je eigen uitzendbureau en wij adviseren jou waar nodig. Zo heb jij altijd extra ervaring, kennis, daadkracht en kapitaal aan boord. 

Jij bent én blijft eigenaar van je uitzendbureau en houdt volledig zeggenschap over de cultuur en autonomie. Wel nemen wij je backoffice over. Zo worden we verantwoordelijk voor alle administratieve en financiële processen, zoals verloning en facturatie. Het juridische en debiteurenrisico ligt 100% bij ons.   

Ja. Omdat wij de juridische verantwoordelijkheid als werkgever dragen voor de uitzendkrachten, inclusief het naleven van wet- en regelgeving, afdracht van sociale premies en regeling van verzekeringen. Zo zijn we verantwoordelijk voor onder andere het beheer van arbeidscontracten, salarisadministratie, verzuimmanagement en pensioenafdrachten. Daardoor profiteer je van onze volledige certificeringen: NEN 4400-1, SNA, VCU en NBBU. 

Wij kunnen je in de jaren tot de verkoop helpen om te groeien door waarde toe te voegen met kennis, kunde en kapitaal. Zo verhoog je de uiteindelijke verkoopprijs en kan jij met maximale winst je uitzendbureau verkopen.  

Overnameproces

Onze deelname ligt tussen de 5% en 15%. Hoeveel precies bepalen we aan de hand van de gesprekken die we met jou voeren. Het hangt af van verschillende factoren, zoals het type uitzendbureau dat je hebt, de financiële gezondheid en je groeipotentie. Na een boekenonderzoek geven we je uitzendbureau een waardering, gebaseerd op de financiële resultaten van de afgelopen jaren. Uiteraard allemaal in overleg met jou. 

Een boekenonderzoek betekent letterlijk: een onderzoek van de boeken, of administratie, van je uitzendbureau. Aan de hand van de door jou aangeleverde documenten bepalen we de vitaliteit en potentie van je uitzendbureau. Het verschilt per uitzendbureau welke documenten we precies bij je opvragen. 

In de eerste oriënterende fase is het niet noodzakelijk om een accountant, jurist of bedrijfsmakelaar aan te haken. In een latere fase is het raadzaam je bij te laten staan door specialisten om het proces te bevorderen (van waardebepaling tot en met de definitieve overeenkomst) en om al je belangen te behartigen. 

Ja, alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Vooraf ontvangen de betrokken partijen een geheimhoudingsverklaring (ook wel bekend als een Non-Disclosure Agreement). Deze NDA is opgesteld door onze juridische afdeling en legt de verplichting op aan de partijen om de ontvangen informatie zorgvuldig en vertrouwelijk te behandelen. 

Het volledige proces duurt, van de eerste kennismaking tot en met overname/deelname, gemiddeld twee tot vier weken. 

Voorwaarden

Je uitzendbureau en jij als ondernemer moeten beide klaar zijn voor groei. Daarom vinden we het belangrijk dat je uitzendbureau minimaal 3 jaar bestaat, minimaal 5 vaste medewerkers heeft, minimaal €80.000 winst per jaar heeft en dat er een gezonde verhouding tussen uitzendkrachten (70%) en zzp’ers (30%) is. Het kan natuurlijk zo zijn dat je net niet aan de voorwaarden voldoet, maar wel enorm veel ambitie hebt. Ook dan staan we open voor een gesprek om te kijken wat er mogelijk is. 

Jouw uitzendbureau moet vooral klaar zijn voor groei. Alleen dan kan je naar het volgende level. De voorwaarden zijn er om uitzendbureaus te helpen waar potentie of toekomst in zit. Het kan natuurlijk zo zijn dat je net niet aan de voorwaarden voldoet, maar wel enorm veel ambitie hebt. Ook dan staan we open voor een gesprek om te kijken wat er mogelijk is.